MENU –LISTOPAD 2025r. _________________________________________________________________________

03. zupa brokułowa z ziemniakami (2,6)

            spaghetti bolognese z serem żółtym (1,2)

04. krupnik z kaszy (1,6)

            nugetsy z kurczaka z ziemniakami, marchewka z groszkiem (1,2,3)

05. zupa ogórkowa z ziemniakami (2,6)

            duszonka ziemniaczana z kiełbasą

06. zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbasą (6)

            kartacze z okrasą z cebuli (3)

07. zupa dyniowa z grzankami (1,2,6)

            kotlety rybne, ziemniaki, surówka (1,3,4,6)

  


10. zupa pieczarkowa z makaronem (1,2,6)

            pierogi z serem białym (1,2)

11. -------------------------

12. kapuśniak z kiszonej kapusty (6)

            schab w sosie, kluski śląskie, surówka (1,6)

13. zupa pomidorowa z makaronem (1,2,6)

            gyros z ryżem, surówka

14. zupa jarzynowa z ziemniakami (2,6)

            kluski na parze z jogurtem truskawkowym (1,2,3)

  


17. zalewajka z ziemniakami i kiełbaską (1,6)

             filet na parze w sosie pomidorowym, ryż, warzywa na parze (1,2,6)

18. krupnik z ryżu (6)

            makaron z serem białym i masłem (1,2)

19. zupa koperkowa z ziemniakami (2,6)

            kotlet mielony, ziemniaki, buraki (1,3)

20. rosół z makaronem (1,3,6)

            pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka (1,2,6)

21. zupa kalafiorowa z makaronem (2,6)

            racuchy z jabłkami (1,2,3)

  


24. zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (2,6)

            gulasz drobiowy w sosie śmietanowym z ryżem białym, surówka (1,2)

25. krem z warzyw z groszkiem (1,2,6)

            gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki (1,2,6)

26. grochówka z ziemniakami (6)

            makaron z mięsem mielonym i warzywami, surówka (1,2)

27. zupa kalafiorowa z makaronem (2,6)

            schab panierowany z ziemniakami, surówka (1,3)

28. barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (2,6)

            paluszki rybne, ziemniaki, surówka (1,4)

 

*oznaczenia numeryczne przy potrawach, oznaczają użycie składnika zawierającego alergen, zgodnie z oznaczeniem numerycznym w informacji o ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE.