Menu Listopad
MENU –LISTOPAD 2025r. _________________________________________________________________________
03. zupa brokułowa z ziemniakami (2,6)
spaghetti bolognese z serem żółtym (1,2)
04. krupnik z kaszy (1,6)
nugetsy z kurczaka z ziemniakami, marchewka z groszkiem (1,2,3)
05. zupa ogórkowa z ziemniakami (2,6)
duszonka ziemniaczana z kiełbasą
06. zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbasą (6)
kartacze z okrasą z cebuli (3)
07. zupa dyniowa z grzankami (1,2,6)
kotlety rybne, ziemniaki, surówka (1,3,4,6)
10. zupa pieczarkowa z makaronem (1,2,6)
pierogi z serem białym (1,2)
11. -------------------------
12. kapuśniak z kiszonej kapusty (6)
schab w sosie, kluski śląskie, surówka (1,6)
13. zupa pomidorowa z makaronem (1,2,6)
gyros z ryżem, surówka
14. zupa jarzynowa z ziemniakami (2,6)
kluski na parze z jogurtem truskawkowym (1,2,3)
17. zalewajka z ziemniakami i kiełbaską (1,6)
filet na parze w sosie pomidorowym, ryż, warzywa na parze (1,2,6)
18. krupnik z ryżu (6)
makaron z serem białym i masłem (1,2)
19. zupa koperkowa z ziemniakami (2,6)
kotlet mielony, ziemniaki, buraki (1,3)
20. rosół z makaronem (1,3,6)
pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka (1,2,6)
21. zupa kalafiorowa z makaronem (2,6)
racuchy z jabłkami (1,2,3)
24. zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (2,6)
gulasz drobiowy w sosie śmietanowym z ryżem białym, surówka (1,2)
25. krem z warzyw z groszkiem (1,2,6)
gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki (1,2,6)
26. grochówka z ziemniakami (6)
makaron z mięsem mielonym i warzywami, surówka (1,2)
27. zupa kalafiorowa z makaronem (2,6)
schab panierowany z ziemniakami, surówka (1,3)
28. barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (2,6)
paluszki rybne, ziemniaki, surówka (1,4)
*oznaczenia numeryczne przy potrawach, oznaczają użycie składnika zawierającego alergen, zgodnie z oznaczeniem numerycznym w informacji o ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE.